Starten

Starten fungerar som ett stöd för att komma igång med vardagen

Om man har varit borta från studier eller arbetslivet en längre tid kan det vara svårt att få grepp om dygnsrytmen eller hitta motivation för att skapa förändring i sin livsistuation.

Ibland kan för mycket ångest eller för lite ork sätta käppar i hjulet för att man ska klara av studier eller annan verksamhet. Då kan Starten fungera som ett stöd för att komma igång med vardagen.

I Starten träffas en grupp unga tre dagar i veckan i Sveps utrymmen på tredje våningen. Handledarna drar teman som hjälper deltagarna hitta sina egna styrkor. I gruppen brukar vi diskutera aktuella ämnen, laga mat tillsammans, pyssla, motionera och besöka olika intressanta ställen. Ibland går vi på bio, spelar biljard eller bowlar. Syftet med gruppen är att erbjuda en trygg social gemenskap i vilken vi stöder den unga att må bättre och komma vidare med de egna målsättningarna.

Deltagarnas styrkor och möjligheter ligger som grund för att bygga upp självkänslan och skapa en balans i vardagen. Vid sidan av gruppaktiviteterna kan vi också erbjuda hjälp med att vara i kontakt med deltagarnas nätverk och ansöka om ekonomiska bidrag eller kanske en studieplats, utgående från deltagarens egna önskemål och behov. Det behövs inget utlåtande och det går bra att delta även om man är sjukskriven. Målet är att deltagarna efter en period på Starten upplever att de mår bättre och känner att de fått tillbaka kontrollen över sina egna liv.

Ta modigt kontakt och fråga mera!

Jana Bajram

SOCIALTRÄNARE (STARTEN)

jana.bajram@sveps.fi
050 562 7043

(tjänsteledig 1.8.2023 – 30.11.2024)

Lotta Ora

SOCIALTRÄNARE (STARTEN)

lotta.ora@sveps.fi
040 150 3604

Annika Aspegrén

SOCIALTRÄNARE

annika.aspegren@sveps.fi
041 732 4090