Nonstop-verkstaden

När man vill ha något att göra om dagarna kan NonStop-verkstaden vara ett bra alternativ

Om man är utan studieplats eller arbete och behöver stöd för att komma vidare och vill ha något att göra om dagarna kan NonStop-verkstaden vara ett bra alternativ.

NonStop-gruppen samlas måndag till fredag kl. 9-14. Vi gör företags- och studiebesök, lagar mat, motionerar och går igenom teman med fokus på livshantering och vardagsfärdigheter, –sådana saker som är viktiga att känna till när man småningom håller på att forma sitt eget självständiga liv. Vi har också ett nära samarbete med Sveps jobbcoach.

Då man börjar i NonStop gör man ofta upp ett avtal om arbetsprövning med arbets- och näringsbyrån och man kan då beviljas arbetsmarknadsstöd från FPA för prövningsperioden. Vi hjälper till med kontakten till arbets- och näringsbyrån, FPA och andra ställen som kan vara bra att vara i kontakt med.

Vi samarbetar med skolor, arbetsplatser, olika stöd- och hälsovårdstjänster och många andra för att komma i kontakt med just sådana tjänster som våra deltagare behöver.

Under en period på NonStop stöder vi deltagarna så att de har de bästa möjligheterna att lyckas med sina framtidsplaner. Efter en period på NonStop hoppas vi att deltagarna ska känna att de har mera kontroll över sina liv och att de har kunskap att göra medvetna beslut om sin egen framtid. Vi håller gärna kontakt med deltagarna också efter det att de slutat på NonStop så att vi kan stödja dem på deras egna stig framåt i livet.

Är du intresserad av att börja i Nonstop? Kontakta servicenumret 050 322 1451 eller fyll i blanketten här så tar vi kontakt med dig.

Camilla Westerholm

ARBETSLIVSTRÄNARE

camilla.westerholm@sveps.fi
050 494 1742

Susanna “Sanna” Grönroos

ARBETSLIVSTRÄNARE (NONSTOP)

susanna.gronroos@sveps.fi
050 325 2325