Startti

Startti toimii tukena arjen aloittamiseen.

Jos on ollut poissa opinnoista tai työelämästä pidemmän aikaa, voi olla vaikeaa saada otetta vuorokausirytmistä tai löytää motivaatiota elämänmuutoksen tekemiseen.

Motivaation ja elämänmuutoksen luominen voi olla haastavaa, jos nuori on ollut pidempään poissa opinnoista tai työelämästä. Ahdistuneisuus ja jaksamisen puute voivat hankaloittaa opintoja tai muuta toimintaa. Startti auttaa nuorta pääsemään taas kiinni arkeen.

Startti-ryhmä kokoontuu kolmena päivänä viikossa Svepsin tiloissa, kolmannessa kerroksessa. Ryhmätyöskentelyssä keskitytään teemoihin, jotka auttavat osallistujia löytämään omat vahvuutensa. Toiminta koostuu keskusteluista, ruuanlaitosta, askartelusta, liikunnasta ja tutustumiskäynneistä. Joskus käymme elokuvissa, pelaamme biljardia tai käymme keilaamassa. Ryhmän tavoitteena on luoda nuorelle turvallinen sosiaalinen yhteisö, jossa nuoren hyvinvointia tuetaan ja nuorta autetaan eteenpäin hänen omia tavoitteitaan silmällä pitäen.

Osallistujien omat voimavarat ja mahdollisuudet toimivat perustana terveen itsetunnon rakentamiselle ja arjen tasapainon luomiselle. Ryhmätoiminnan ohessa tarjoamme myös tietoa muun muassa etuuksien hakemisesta tai opiskelupaikan etsimisestä, nuoren toiveista ja tarpeista riippuen. Erillisiä lähetteitä tai lausuntoja ei tarvita ja ryhmätoimintaan voi osallistua myös sairauslomalla. Tavoite on, että Startti-jakson jälkeen osallistujat kokevat voivansa paremmin ja heidän elämänhallinnan tunteensa on vahvistunut.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Jana Bajram

SOSIAALIVALMENTAJA (STARTTI)

jana.bajram@sveps.fi
050 562 7043

(virkavapaalla 1.8.2023 – 30.11.2024)

Lotta Ora

SOSIAALIVALMENTAJA (STARTTI)

lotta.ora@sveps.fi
040 150 3604

Annika Aspegrén

SOSIAALIVALMENTAJA (STARTTI)

annika.aspegren@sveps.fi
041 732 4090