Etsivä nuorisotyö

Elämän oikeiden alueiden löytäminen ei ole aina helppoa

Handledarna vid Sveps uppsökande ungdomsarbete vägleder den unga då framtiden känns oklar.

”Oman jutun” löytäminen elämässä ei aina ole helppoa, puhutaan sitten työstä, opinnoista tai muista aktiviteeteista. Etsivän nuorisotyön työntekijät auttavat, jos nuoren tulevaisuuden suunnitelmat tuntuvat epäselviltä. Palvelu on tarkoitettu 16-28-vuotiaille helsinkiläisille, espoolaisille ja kirkkonummelaisille nuorille. Tarjoamme ohjausta tilanteissa, joissa nuori on keskeyttänyt opintonsa, työ-, harjoittelu- tai opiskelupaikan etsimisessä, asunto- ja talousasioissa sekä terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Luotsaamme nuoret turvallisesti byrokratian rattaiden läpi ja toimimme turvallisina aikuiskontakteina, keiden puoleen voi kääntyä tilanteen niin vaatiessa.

Nuoren ja ohjaajan välinen yhteys perustuu luottamukseen sekä toisen kunnioittamiseen. Ohjaajat ovat vaitiolovelvollisia, joten kaikki mitä nuori kertoo, on luottamuksellista. Teemme yhteistyötä niin pitkään kun tarve niin vaatii.

Tapaamiset järjestyvät joko Svepsin tiloissa Helsingin keskustassa tai jossain muualla, esim. kirjastossa, kahvilassa, puistossa tai jossain muussa nuorelle luonnolliselta tuntuvassa paikassa. Ohjaajat voivat osallistua myös virastotapaamisiin sekä liittyä nuoren hoitoverkostoon avustavana tahona.

Nuori henkilö voi itse olla yhteydessä Svepsin etsivän nuorisotyön ohjaajiin. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Kaikki suunnitelmat tehdään yhteistyössä.

Etsivä nuorisotyö perustuu nuorisolakiin, jonka tavoitteena on torjua syrjäytymistä takaamalla nuorille palveluita, jotka vahvistavat nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Nuorisolain mukaisesti etsivää nuorisotyötä varten toimitetut tiedot on ilmoitettava tällä lomakkeella..

Erica Saari

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

erica.saari@sveps.fi
041 732 4159

Ville Peltonen

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

ville.peltonen@sveps.fi
050 555 0741

Sabina Mattinen

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

sabina.mattinen@sveps.fi
050 501 1607

Karin Kastén

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

karin.kasten@sveps.fi
041 732 5475

Johanna Baarman

JOHTAJA, ETSIVÄ NUORISOTYÖ

johanna.baarman@sveps.fi
050 555 9126